Llegum

Abans i després

200 gr= 6 racions.
Deixar en remull es vespre abans dins sa nevera amb un punyat de sal i una pisca de carabonat perquè es reblaneixi. 

Bullir amb 
  • 3 parts d'aigua
  • Un all sencer (tall per la meitat)
  • 3 fulles de llor
  • Un bon manat de tem
  • Alga kombu (o sal)
Congelar amb aigua abundant



15 Maneres de cuinar el llegum


Aplicables a tot tipus de llegum (xiurons, llenties, mongetes, guixons)

  • Amb arròs 

  • Cuinats  

Els plats de llegum cuinat es fan seguint aquesta base: 
1) sofregeixes la ceba (6 min.) i hi tires un all tallat petit. 
2) Hi afegeixes sa farina i es vi (com qui fessis beixamel) més un got del líquid del llegum. Esperes 4 min. 
3) Opcional. Prepares es safrà (veure aquí com es fa) i hi tires es safrà i ses avellanes esmicades.  Cou 10 minutets més. 

  • Amb cuscús (couscous)

  • Amb ensalada (281)

    • Iogurt, panses, pomes i ensalada
    • Trempó (232)

  • Amb falafel

  • Amb hummus

  • Amb migas (237) 

  • Amb ous 

  • Amb pa. Ribollita (275)

  • Amb pasta 

    • Pasta e faglioli (275)
    • Pasta amb llegums i bròquil (296)

  • Amb peix

  • Amb puré (281)

Fonts emprades: 

  1. Ses receptes de mon pare i ma mare de tota la vida. 
  2. Ses receptes des cuiner Pere Coll Coll (Restaurant Ca'n Tomeu de Ferreries)
  3. Samin Nosrat (2017) Sal, grasa, ácido, calor
  4. Simone Ortega. 1080 recetas de cocina


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada