Molt fàcil de fer i deliciosa
Ingredients
- 3 cullerades de xalota (1 xalota mitjana) picada en daus petits.
- 3 cullerades de vinagre de vi negre
- 1/4 d'escudella de fulles de juliverd molt picades (2.5 g)
- 1/4 d'escudella d'oli d'oliva verge extra
- sal
Elaboració
Macerar la xalota amb el vinagre durant 15 min. en un bol petit. No fa falta que quedi tota tapada de vinagre. La maceració permet reblanir sa ceba i prevenir l'alè de dragó
Mesclar es juliverd, s'oli d'oliva i una pisca generosa de sal en un altre bol.
Just abans de servir afegeix la xalota dins el juliverd amb una giradora. Remena, tasta i afegeix vinagre si fa falta. Torna a tastar i rectifica de sal.
Si te n'hi sobra, es pot guardar a sa nevera 3 dies.
Amb llegum
Es pot combinar amb carn, peix, llegums, arrossos i cremes. Si es fan amb llegum s´han de mesclar amb comí torrat...Queda mmmmmhhhhh! Els han donat un contrast deliciós.
Variant
Salsa verda de menta
Tot igual Només substituir la meitat del juliverd per 2 cullerades de fulles de menta
Altres variants
- Afegir-hi 3 cullerades de fruits secs si la vols fer més consistent.
- Afegir-hi 3 cullerades de migas torrades
- Afegir-hi flocs de guindilla o jalapeño si la vols picant.
- Afegir-hi 1 cullerada d'api molt picat per donar-li frescor
- Afegir-hi 1/4 de cullerada de ralladura de llimona
- Afegir-hi 1 dent d'all rallat fi si la vols just un poc picant.
- Afegir-hi 6 filets d'anxova picats finament i una cullerada de tàperes picades (Salsa verda italiana clàssica)
Font emprada
dragó.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada