dissabte, 20 d’abril del 2019

Bescuit de Plàtan

Dimecres en Lluc va fer 12 anys i li vaig fer aquest Bescuit de plàtan decorat amb el seu animal preferit, el moixet. Na Marga de Son Vives m'havia passat aquesta recepta boníssima. 


Bescuit de Plàtan

  • 3 ous (i tota sa fruita que vulguis: pinya, poma, pera...)
  • 3 plàtans madurs,  uns 200-250 gr
  • 140 gr de sucre moreno
  • 150 gr de farina (meitat integral)
  • 1 sobre de 15 gr de llevat tipus Royal
  • Una pisqueta de sal
  • 60 gr d'oli d'oliva suau


Elaboració:


  1. Encens es forn a 180ºC  i mentres prepares es motlo on hi posaràs sa massa (cobrir de farina i oli perquè no s'aferri)
  2. Ous + sucre. Batre amb minipimer fins que doblin el volum (8 min.) 
  3. Amb sa minipimer passam els plàtans. Ho afegim al bol (ous). Remenam amb una cullera a poc a poc i alerta per no baixar el volum. Afegim s'oli i seguim remenant. 
  4. Mesclam sa farina amb es llevat (Royal) i sa sal i ho passam per un colador fi.  Ho afegim al bol. 
  5. Tacos de fruita, tota sa que volguem, a vegades també hi pos coco i nescafé disolt en aigua. 
Ho afegim tot al bol i al forn durant 20 min. 
Font: Na Marga de Son Vives me va donar sa recepta i també la vaig veure aquí : Cocinera y madre

Damunt l'he decorat amb un fondant (veure aquí) tenyit amb colorant alimentari



Variant tia Conxa. Amb pinya
Sa tia Conxa el fa amb sa base de pudi de danone (o congret). 
Al fons hi posa caramel i bocins de pinya. 
Damunt fa una crema amb potax + suc de pinya + bocins pinya.
Queda sucoset i molt bo 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada