dilluns, 8 de gener del 2024

Fideus tailandesos fregits amb bròquil i all

 


  1. Bullir fideus prims d'arròs
  2. Fregir 8 dents d'all en oli de cacauet i reservar. 
  3. Dins aquell oli posar-hi un bròquil talla en bocins petits + els fideus ja cuits. Sofregir 3 minuts. 
  4. Tirar-hi 2 ous prèviament batuts.
  5. Mesclar-ho tot amb salsa que es fa així: 
    1. 3 culleradetes de soja
    2. 1 cdeta de salsa d'ostres.
    3. 1 cdeta de sucra
    4. 1 cda. aigua
  6. Afegir-hi els alls i pebre blanc en pols. 
Queda deliciós. Està extret d'aquest llibre. 



diumenge, 7 de gener del 2024

Hamburguesa de vedella amb ceba i salsa d'anous

 Hamburguesa eco de vadea

Sofregir aros de ceba


SALSA AILLADE: 

- 100 gr. d'anous

- 2 alls (toca dur 4 alls però resulta massa forta).

- sal

- 150 ml d'oli d'oliva que s'hi van posant a poc a poc

Del llibre: 





Salsa d'alvocat, menta i iogurt

 SALSA PER L'ENSALADA

Passar per la batedora:

  • 4 cullerades de iogurt
  • 1 alvocat
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • Un punt de fulles de menta
  • Sal
VARIANT: Afegir-hi ceba tallada petita i suc de limona (ingredients del guacamole).



ENSALADA
Caballa
Ou bullit
Lletuga
Mango
Mandarines
Pebre vermell
Bastenaga rallada
Ceba tendra marinada amb vinagre de mòdena

Ho he combinat amb QUINOA





dijous, 4 de gener del 2024

Pollastre amb canyella i tem

 N'Agda m'ha regalat un llibre especial ple de receptes diferents i fàcils de fer. 


Pollastre FITZROVIA.

Mesclar

- 4 cullerades de farina

- 1 culleradeta de canyella

- 1 culleradeta de tem sec

Espolsar damunt 6 cuixes de pollastre sense pell

Rebosar-les amb 2 ous batuts

Pa rallat damunt

Al forn 30min a 200graus. Girar-los a la meitat. Queden boníssims. 

Si els vols picants, afegeix cayena a sa farina. 


no tenia cuixes i ho fet amb pitreres

Es pot integrar amb aquest altre plat:  

Font: Niki Segnit



diumenge, 17 de desembre del 2023

divendres, 3 de novembre del 2023

Lassanya d'en Rafel Guardiola

Aquí va sa lassanya d'en Rafel Guardiola, un expert cuiner. 

  1. Xampinyons sofregits amb un poc d'all. Quan ja estan..
  2. Afegir-hi anacards trossejats (però no massa) i sofregir-los també. 
  3. Espinacs al vapor i tallats
  4. Formatge vell rallat
  5. Fas molta beixamel (amb ceba)
  6. La meitat es mescla amb els espinacs.
  7. Capes de pasta, beixamel, xampinyons i format de cabra. 
  8. Damunt formatge ratllat i al forn. No duu tomàtic.
Un tema delicat és sa beixamel. Si fas pasta crua (que no necessita bullir) sa baixamel ha de ser un poc clareta i reposar una estona quan està feta. 

dijous, 5 d’octubre del 2023

Truita de caballa i ledes

 Tortilla verde – 2 raciones

4 huevos
60 g cebolla roja
1 diente ajo
2-3 hojas grandes de acelga (con penca) Un buen puñado de perejil o cilantro picado 90 g filetes de caballa en aceite (oliva)
2 C soperas aceite de oliva virgen
Una piza de sal marina y pimienta al gusto

Modo de preparación
Picar la cebolla y el ajo en láminas muy finas. Poner aceite de oliva en la sartén y sofreír la cebolla y el ajo.
Mientras se sofríe la cebolla, lavar y cortar las acelgas en tiras muy finas, incluida la penca en trozos muy pequeños.
Cuando la cebolla está doradita (pero sin quemarse), añadir las pencas y sofreír 1-2 minutos antes de añadir las hojas de la acelga. Dejar sofreír hasta que la acelga suelte toda el agua y ésta se evapore.
En un cuenco grande batir bien los huevos y añadir los filetes de caballa o bonito picados en trozos pequeños. Cuando el sofrito esté hecho (agua de las acelgas evaporada), añadir