dijous, 25 d’abril del 2019

Sushi

Pas 1. Bullir s'arròs

Passar s'arròs per aigua 7 vegades perquè amolli es midó. 
Queda com un poc esmicadet
Bullir-lo sense sal. Una part d'aigua per una d'arròs. 
Deixar-lo reposar 10 min., sempre amb s'olla tapada. 
Posar-lo dins un bol i aplanar-lo un poc.
Per més detalls, llegir aquí. Com fer arròs per sushi?




Pas 2. Preparar salsa

Per fer sa salsa que es mescla amb s'arròs, necessites 1/5 part. Si has fet 5 gots d´arròs, serà 1 got de salsa. Has de mesclar i bullir: 
  • 3 parts de vinagre d'arròs o de poma
  • 1 part de vinagre d'umeboshi
  • 1 part de xarop d'àgave o mel
Mesclar sa salsa amb s'arròs i posar-lo dins un bol o bé posar-la damunt s'arròs quan el muntis (m´agrada més així). Aplanar-lo suaument. 



Pas 3. Preparar complements



Hi vaig posar: xampinyons i escarxofes sofregides amb llimona i all 
+ tires de productes frescos: 
bastenagues tallades en tires, 
mango
alvocat
gambes.

Un altre dia els vaig fer amb: 
Maionesa amb cranc picat petit

També hi pots posar:
Angules, musclos...
Bonítol
Cobrómbol
Pebre verd o vermell tallat en tires i sofregit


Pas 4. Muntar, tallar i menjar


Estendre primer l´alga nori (amb la part brillant per defora) 
Damunt posar-hi arròs
Damunt s´arròs sa salsa i diferents complements. 
Deixar sempre uns centímetres per poder tancar




Aquests els vaig fer amb 
maionesa + cranc
Angules
Pebre verd




Queden deliciosos

Fonts emprades: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada