diumenge, 31 de març del 2019

Arròs persa


Aquest arròs cuit amb iogurt queda sucós per dins i torrat per defora,  amb una crustera que li dona un contrast fantàstic.

  • 400 gr d'arròs basmati
  • Sal
  • 3 cullerades de iogurt natural
  • 3 cullerades d'oli d'oliva o mantequilla vegana
  • 3 cullerades d'oli de sabor neutre
  1. Posar una olla amb aigua a bullir (4 l.)
  2. Aclarir s'arròs dins aigua freda remenant enèrgicament amb els dits. Canviar s'aigua com a mínim 5 vegades, fins que s'arròs hagi eliminat es midó i s'aigua surti neta. Escórrer s'arròs. 
  3. Quan s'aigua bulli, afegir sal (unes 6 cullerades). Ha de quedar com aigua de la mar.  Tirar-hi s'arròs i remenar de tant en tant.  Coure durant 6-8 minuts. 
  4. Colar s'arròs. Aclarir amb aigua. Escórrer. 
  5. Retirar una escudella d'arròs i mesclar-la amb el iogurt 
  6. Dins una paella grossa (25 cm) posar-hi els olis. Tirar-hi la mescla de iogurt i arròs i anivellar. Afegir la resta d'arròs de manera que hi hagi un munt més gros al centre.  Fes 5 o 6 forats a l´arròs que arribin al fons, per permetre que s'escapi el vapor i es formi sa crustera. Foc mitjà. Anar rotant sa paella  i espera que es vagi formant sa crustera (ho veuràs a la banda). Total, uns 35 min. 
  7. Gira s'arròs com una truita de patata. 

S'acompanya de verdures, carn o peix, més salsa.
Font emprada





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada